Baschet: Derbiul Olteniei, decis în prelungiri!

Energia Târgu Jiu și SCM Universitatea ne-au obișnuit în acest sezon cu meciuri strânse decise în ultimele secunde. Dacă în meciul tur, craiovenii au câștigat în final după ce Diggs a ratat ultima aruncare liberă, acum gorjenii s-au impus după ce Burlacu a ratat șansa de a consfinți victoria echipei din Bănie la ultimele libere.

Craiova a început foarte bine jocul de la Târgu Jiu, iar după primul sfert, baschetbaliștii pregătiți de Oliver Popovic și Vladmir Vuksanovic aveau avantaj de 12 puncte, scor 22-10. La fel de bine pentru craioveni au stat lucrurile și în sfertul al doilea, pe care jucătorii echipei craiovene l-au încheiat în avantaj, iar la pauza mare SCM U avea +13 pe tabela de marcaj.

Energia a plecat în sfertul al treilea cu 29 de puncte pe tabelă, iar în doar zece minute, formația gorjeană a reușit să marcheze mai multe puncte decât o făcuse până atunci, în prima jumătate a meiului, iar de la +13, Craiova mai avea un singur punct înaintea ultimului sfert. Gazdele au întors rapid scorul în primele secvențele ale sfertului al patrului, după aruncarea de trei puncte a lui Guțoaia și coșul de două reușit de Radosavljevic. SCM U a replicat prin Popescu, Djurasovic și Pilcevic, reușind să revină la conducere. Finalul a fost unul de infarct Troupe a marcat ambele libere și a dus Energia avantaj, 74-73. La coșul celălalt, Burlacu putea aduce victoria Craiovei, dar, asemenea lui Diggs în meciul tur din Bănie a marcat doar una dintre cele două aruncări libere și meciul a intrat în prelungiri, acolo unde gazdele au fost mai precise și s-au impus în final la diferență de patru puncte, 86-82.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)